Meer informatie

Mariette Blokhuis Birch
Mariette Blokhuis Associate

Mariette over Mariette

Sinds jaar en dag zet ik mij actief in voor onderwijs en onderzoek. Als directeur en afdelingshoofd binnen verschillende kennisinstellingen heb ik leiding gegeven aan diverse teams, was ik lid van directies en management teams, en heb ik strategische verandertrajecten geïnitieerd en succesvol uitgevoerd, vaak in een complexe en hoog-politieke setting met veel stakeholders. Met meer dan twintig jaar ervaring in de sector, ken ik de beleidsdossiers en uitdagingen als geen ander. Anderen noemen mij deskundig en daadkrachtig.

Ik werk verbindend en omgevingsgericht, en heb een goede antenne voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.  Met al mijn ervaring heb ik een groot netwerk binnen kennisinstellingen in Nederland en in Europa. Ik zoek altijd naar vernieuwing en verbinding. Verbinding tussen mensen, ideeën en thema’s. Zo heb ik een groot aantal interdisciplinaire maar ook internationale samenwerkingsprogramma’s vorm gegeven en centra mee helpen opzetten. Sinds 2021 geef ik leiding aan een programma van de Universiteiten van Nederland (UNL) waarin met verschillende partijen en betrokkenen wordt gewerkt aan inzichten in kosten en kwaliteit voor interne sturingsdoeleinden.

Ik haal er voldoening uit om dingen voor elkaar te krijgen en werk graag samen met anderen. Birch heeft een talentvol team waar ik me met trots bij aansluit. Ik ben sinds 2022 als Associate betrokken bij Birch.

Typisch Mariette

Ik ben van het proces én de inhoud. Ik heb een goed oog voor het speelveld, het betrekken van stakeholders, en altijd op zoek naar een concreet resultaat.