Regionale ontwikkeling

Andere thema’s

Meer informatie

Saskia Vogelaar
Saskia Vogelaar Senior adviseur 06-51250037

Hoe werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen in de regio? Wat zijn hier de uitdagingen en de kansen? Wat is het DNA – en hoe kan dit worden ingezet voor een sterk regionaal ecosysteem? Wij helpen u door andere ogen naar uw regio te kijken, onderbouwd en inspirerend.

Iedere regio is uniek. Onze beproefde methode biedt inzicht.

Groningen, Brabant, de stadsregio’s in de Randstad – geen Nederlandse regio is hetzelfde. Elk heeft zijn eigen DNA, kansen en uitdagingen. Birch helpt regio’s om hierin inzicht te krijgen. Dat doen we met beproefde methodes, zoals de eigen Entrepreneurial Ecosystem Index en de Monitor Brede Welvaart.

Van inzicht naar beleid, naar interventie

Via kwantitatief en kwalitatief onderzoek verkennen we de regio: hoe staat het regionale ecosysteem ervoor? Hoe werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen? Welke uitdagingen en kansen zijn er? Welk DNA heeft de regio – en hoe kan dit ingezet worden voor de regionale economie? Vanuit onze analyses en inzichten versterken regio’s hun ecosysteem met stimulerend beleid en passende initiatieven.

Samenwerking mkb, onderwijs en overheid

Twee inspirerende voorbeelden laten zien wat er te bereiken valt. In de regio Rotterdam droegen we bij aan de ontwikkeling van de IT-campus. Dat is dé plek waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen om IT-talent uit de stad op te leiden en onderzoek te doen naar digitaal vaardige en wendbare Rotterdammers. Ook waren we betrokken bij de MKB-deal Verkenning Reststromen Dutch Fresh Port, een deal waarmee de AGF-sector overeenkwam om meer reststromen te creëren en daarmee afvalverspilling tegen te gaan.

Wat is uw regionale uitdaging?

Benieuwd wat een sterke regionale samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid voor úw regio kan betekenen? Graag helpen we u met strategie- en beleidsvorming, begeleiding en diverse analyses.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Direct contact

Diensten

  • Strategie en beleid
  • Regionale analyse
  • Ecosysteem analyse
  • Onderzoek en evaluatie
  • Programma- en projectmanagement
  • Interactie en begeleiding
  • Dashboarding en BI
  • Data analyse