Meer informatie

Tom Hendricksen
Tom Hendricksen Adviseur 06-18407288

Tom over Tom

Als kind las ik in bed liever de atlas dan een goed kinderboek. Ruimtelijke processen, zoals de totstandkoming van Silicon Valley, interesseren me. Niet voor niets volgde ik daarom een studie Sociale Geografie en Planologie gevolgd door een master Economic Geography, allebei aan de Universiteit Utrecht.

Als adviseur ben ik gespecialiseerd in de rol van internationale ecosystemen – samenwerkingen tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. En dan specifiek hoe bedrijvigheid en kennisoverdracht dat soort ecosystemen versterken en tot regionale economische groei leiden. Daarvoor verdiep ik me graag in het ruimtelijk economisch DNA van een regio om zo bij te dragen aan vraagstukken op het snijvlak van ruimte en economie. Denk dan aan: Hoe is de regio historisch gegroeid? Welke industrieën zijn het grootste in de regio? Wat is de ruimtevraag van de economische activiteiten?

Eerder werkte ik al als adviseur ruimtelijke economie en bij een regionale ontwikkelingsmaatschappij adviseerde ik over de internationale acquisitie van bedrijven. In deze rol adviseerde ik multinationals, (inter)nationaal mkb en overheden. 

Tom voor opdrachtgevers

Door mijn ervaring en achtergrond spreek ik zowel de taal van overheden als die van het bedrijfsleven. En dat helpt om bedrijven en regionale netwerken te verbinden én hen te wijzen op de ruimtelijke impact van economische activiteiten.

Ook bij Birch bijt ik me vast in complexe, strategische vraagstukken over (internationale) ecosystemen. En met kwantitatieve en kwalitatieve methoden werk ik ook hier aan breed gedragen adviezen die bedrijven, overheid en onderwijs verder helpen.

Typisch Tom? Kritisch, enorm nieuwsgierig en met een drive en passie voor ruimtelijke vraagstukken.