Meer informatie

Prof. dr. Jan Peter van den Toren
Jan Peter van den Toren Managing Partner 06-18304850

Jan Peter over Jan Peter

Ik ben opgeleid als econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heb de band met de wetenschap steeds in stand kunnen houden, bijvoorbeeld door mijn promotie (Universiteit Leiden), een eerder bijzonder hoogleraarschap bij de Universiteit van Amsterdam en mijn huidige rol als Professor of Practice bij de Tilburg University (TiSEM). En ook Birch werkt graag samen met universiteiten om aansluiting te hebben bij de laatste inzichten en methoden. Maar de grootste uitdaging ligt er voor mij in om onze expertise in te zetten in de realiteit van economie, onderwijs en innovatie. Ik heb deze terreinen van verschillende kanten leren kennen. Eerst als onderzoeker en onderhandelaar bij de vakbeweging, daarna een aantal jaren als senior managing consultant bij Berenschot en als raadadviseur strategie bij het ministerie van Algemene Zaken. Ook was ik verantwoordelijk voor het Innovatieplatform en de start van de Amsterdam Economic Board.

In 2011 zijn we Birch gestart met de visie dat bedrijven, kenniswereld en overheid door samenwerking meer voor elkaar kunnen krijgen. We delen ons netwerk met onze opdrachtgevers. We analyseren en geven advies maar gaan ook verder: we helpen onze opdrachtgever als we zaken voor hem regelen en realiseren. Bij Birch begeleid ik sectoren, bedrijven, overheden, kennisinstellingen en universiteiten op het gebied van strategie en consortiumbouw. Met mijn collega’s ondersteun ik hen om op een effectieve wijze met elkaar aan de slag gaan. Steeds vaker gebeurt dit op de schaal van de regio.

Jan Peter voor opdrachtgevers

Ik ben er bij als onze opdrachtgevers staan voor een lastige uitdaging. Aan ons dan de taak om oog te houden voor de veelheid aan belangen en een zorgvuldige begeleiding van de besluitvorming. Ik breng graag inspiratie en energie. Ik vind het belangrijk dat onze opdrachtgevers nieuwe ideeën en inzichten zien die bij hen passen.

Typisch Jan Peter? In alle situaties weer een nieuw perspectief zien.