Meer informatie

Saskia Vogelaar
Saskia Vogelaar Senior adviseur 06-51250037

Saskia over Saskia

Ik ben opgeleid als internationaal econoom en economisch geograaf met als specialisatie regionale innovatiesystemen. Mijn loopbaan begon bij adviesbureau Berenschot, waar ik bedrijven, organisaties en overheden ondersteunde bij het formuleren van nieuwe innovatiestrategieën voor sectoren en regio’s. Ik mocht individuele bedrijven en samenwerkingsverbanden adviseren hoe beleid daadwerkelijk door te voeren in hun organisatie. Vervolgens gaf ik leiding bij de Kamer van Koophandel Rotterdam aan de afdeling regiostimulering en was ik bij KVK Programmamanager Regio Zuidwest. Daardoor weet ik veel van de economie en arbeidsmarkt in Zuidwest Nederland. Ik  was onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van het meerjarenactieplan van de KvK samen met ondernemers, onderwijs, overheden en vakbonden. Bij Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) mocht ik leiding geven aan de afdeling marketing en communicatie. Hier worden de grootschalige wervingscampagnes uitgevoerd voor de sector transport en logistiek en bewustwordingsprogramma’s om duurzame inzetbaarheid te stimuleren.

Bij Birch kan ik al mijn kennis, ervaring en energie kwijt in mijn projectleidersrollen bij het opstellen van regionale strategische visies en werkagenda’s in o.a. Zeeuws-Vlaanderen; Groene Hart en Rivierenland; het analyseren van het ecosysteem voor startups en scale-ups in de regio Utrecht en het verbeteren van de concurrentiepositie van de A12-corridor. Komende twee jaar sta ik ook aan de lat als programmamanager om door middel van een groot transdisciplinair onderzoek naar de Weerbaarheid en Wendbaarheid van regio’s na de coronacrisis 40 deelnemende regio’s en organisaties te ondersteunen bij het vinden van de juiste (beleids-)interventies om sterker uit de crisis te komen. Dit onderzoek voeren we uit samen met de Universiteit Utrecht en Tilburg en Platform Talent voor Techniek.

Naast mijn werk ben ik actief als vrijwilliger in de Galerie Herenplaats in Rotterdam voor outsiderkunst. Met ieder kwartaal een wisselende tentoonstelling van één van de kunstenaars, die door hun geestelijke handicap extra begeleid worden in hun vak. Inmiddels hangen er een aantal mooie doeken en tekeningen in mijn eigen huis. Aanrader om de site of fysiek de galerie eens te bezoeken!

Saskia voor opdrachtgevers

Met mijn ervaring in zowel leiding geven als het adviesvak ben ik in staat om ideeën en mensen te verbinden om te bouwen aan een gezamenlijke visie en vervolgens af te dalen naar de praktijk om dingen voor elkaar te krijgen.

Typisch Saskia? Nieuwsgierig, gedreven en altijd klaar om je uit te dagen groter te denken.