Meer informatie

Erdem Bagir
Erdem Bagir Adviseur 06-14232400

Erdem over Erdem

Ik studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de master Arbeidsrelaties en Levensloop en Organisaties. Een razend interessant onderzoeksgebied: de arbeidsmarkt verandert snel, net als relaties tussen werkgevers en werknemers. Mijn afstudeeronderzoek ging over het terugbrengen van het verzuimpercentage bij Verslavingszorg Noord Nederland: hoe ontstaat arbeidsverzuim bij deze organisatie en wat zijn de mogelijkheden om het arbeidsverzuim terug te dringen. Via een mixed methods onderzoek deed ik aanbevelingen, waar de organisatie goed mee uit de voeten kon.

Tijdens mijn traineeship bij de Provincie Overijssel ging ik aan de slag met Human Capital- en Arbeidsmarktvraagstukken. Een mooi resultaat van deze periode was de subsidieregeling voor het primair onderwijs. De regeling had als doel om de sector te stimuleren wetenschap en technologie duurzaam in het curriculum te verankeren in plaats van losstaande activiteiten uit te voeren. Een half jaar lang keek ik ook mee vanaf de andere kant van de tafel: bij Platform Talent voor Technologie zag ik hoe de overheid initiatieven voor de arbeidsmarkt kan faciliteren.

Erdem voor opdrachtgevers

Mijn keuze voor Birch is een bewuste: ik maak hier sneller impact. Je schakelt in een kleinere organisatie nou eenmaal makkelijker met verschillende partijen. Natuurlijk, ook bij Birch richt ik me op vraagstukken en kansen in de arbeidsmarkt. Zeker als ze de technologiesector aangaan. Een belangrijk thema is scholing. Beroepen veranderen en verdwijnen. Door anders op te leiden en het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten, kan de samenleving daarop inspelen. Daarnaast ben ik betrokken bij de Human Capital-agenda voor Utrecht. En de evaluatie van Technohubs, waarmee ik ook hoop bij te dragen aan nieuw beleid.

Typisch Erdem? Analytische denker, betrokken, groot verantwoordelijkheidsgevoel. Met een goede dosis humor.