Renée van Kessel

Associate

Renée over Renée
Ik ben opgeleid als antropoloog (Universiteit Leiden), gespecialiseerd in politieke netwerken en (historische) organisatiestructuren. Na onderzoek in Indonesië en de Verenigde Staten (Cornell Universiteit) en mijn promotie in de sociale wetenschappen aan de universiteit Leiden heb ik in diverse hoedanigheden gewerkt bij onderzoekfinancier NWO, opeenvolgend als directeur van de eenheden WOTRO Science for Global Development; Internationale Betrekkingen; Maatschappij- en gedragswetenschappen; Hersenen en Cognitie; en Verbinden van Duurzame Steden.
Ik heb diverse Public-Public Partnerships en Public-Private-Partnerships opgezet en begeleid, ook internationaal, onder andere op het terrein van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, transport, energietransitie, het belang van gedrag en human capital bij economische transities. Zodoende heb ik me ontwikkeld tot generalist, en in diverse configuraties leidinggegeven aan groepen van professionals tot 100 personen.
Mijn expertise is het bij elkaar brengen van de juiste partners voor en het opzetten van complexe en grootschalige programma’s en projecten voor kennisontwikkeling en valorisatie. Ik heb een goed trackrecord in het verzorgen van co-financieringsarrangementen, in EU verband maar ook daarbuiten. Ik ben ook gespecialiseerd in het in goede banen leiden van interculturele uitdagingen in de samenwerking.

Renée voor opdrachtgevers
Ik leg snel verbanden en vertaal economische of maatschappelijke vragen in resultaatgerichte programma’s. Ik heb een groot netwerk, in binnen- en buitenland (Europa, China, India, Indonesië, Brazilië en Zuid Afrika), bij overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Sinds kort gebruik ik mijn omvangrijke kennis, expertise en ervaring om andere partijen te adviseren en ondersteunen.
Typisch ik: ik krijg energie wanneer de partners elkaar gevonden hebben en er goede samenwerking en uiteindelijk resultaten ontstaan.

Renée bereiken?
E Renée.vankessel@birch.nl
T +31 6 22 51 37 95
LinkedIn