Laurens de Kok

Adviseur

Laurens over Laurens

Vanuit mijn achtergrond als technisch bestuurskundige beschik ik over zowel kwantitatieve als kwalitatieve vaardigheden. In mijn master Engineering & Policy Analysis heb ik op een kwantitatieve manier ‘grand challenges’ zoals de energietransitie en voedselveiligheid benaderd. Het internationale veld van actoren, in combinatie met de complexiteit van de projecten vond ik ontzettend inspirerend om te onderzoeken.

Naast mijn studie heb ik onder andere stages gelopen bij de Nederlandse ambassade in Vietnam. Ik heb daar een diplohack geinitieerd, waarbij diplomaten, hackers en mensen uit het bedrijfsleven samenkwamen om na te denken over voedselveiligheid in Vietnam. Mijn hoofdonderzoek richtte zich op het Start-up ecosysteem in Vietnam.

De ervaring met het onderzoeken van het Vietnamese start-up ecosysteem was dus ook een mooi opstapje voor het werk bij Birch. Het denken in ecosystemen samen met de datacomponent bij Birch, maakt het voor mij een plek waar ik mijn kwaliteiten maximaal kan inzetten.

Laurens voor opdrachtgevers

De combinatie van een kwantitatieve en kwalitatieve achtergrond maakt het voor mij mogelijk om complexe bestuurlijke problemen te doorgronden met data, terwijl de bestuurlijke realiteit altijd in het oog wordt gehouden. Daarbij heb ik van nature veel ideeen, waardoor ik altijd een creatieve en vernieuwende kijk op vraagstukken heb. Die ideeen concretiseren is iets waar ik veel energie uit haal.

Typisch ik? Open, creatief en analytisch sterk.

Laurens bereiken?

E laurens.dekok@birch.nl

T +31 6 4982 8335

LinkedIn