Webinar “Onderwijs en onderzoek in de regio: van visie naar positie”

Terugkijken en meer informatie over dit onderwerp

Webinar “Onderwijs en onderzoek in de regio: van visie naar positie”

Terugkijken en meer informatie over dit onderwerp

Op donderdag 14 maart van 09.00 tot 09.40 uur organiseerde Birch het webinar “Onderwijs en onderzoek in de regio: van visie naar positie”. Met meer dan 35 deelnemers vanuit het onderwijsveld en de regio kwam het juiste gesprek op gang. In het webinar bespraken we welke elementen van cruciaal belang zijn om te komen tot een stevige positionering in de regio.

Er werden interessante leerpunten en inzichten gepresenteerd door Evert-Jan Velzing (Lector Urban Innovation) .  We gingen vervolgens in op andere analyses, inzichten die juist het verschil kunnen maken bij de tot standkoming van de postionering.

Agenda

09.00 Opening
09.05  Ontwerpprincipes en aanpak
09.15  Praktijkcase: positionering Windesheim Almere, door Evert-Jan Velzing (Lector Urban Innovation)
09.25 Concrete voorbeelden: inzichten vertalen naar een positionering
09.35 Vragen en in gesprek en afronding

Terugkijken? 

Wilt u de webinar bekijken? Stuur dan een mail naar jeroen.stellmacher@birch.nl en ontvang de link naar het webinar.

Over de sprekers

Saskia Vogelaar is senior consultant bij Birch en heeft ruime ervaring met het opstellen van strategische en Human Capital agenda’s.

Erdem Bagir is consultant bij Birch en laat zich kenmerken als expert op het gebied van arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken.

Evert-Jan Velzing is Lector Urban Innovation bij van hogeschool Windesheim Almere en doet onderzoek naar innovatie in de stad en hoe dat kan helpen bij de ontwikkeling van wijken en het versterken van de economische, sociale en ecologische verbanden tussen alle betrokkenen in stedelijke omgevingen.

Achtergrondinformatie

Een goede strategische positionering van een onderwijs- en onderzoeksinstelling is doorslaggevend. Deze positionering draagt bij aan 1) voldoende en de juiste studenten in de regio, 2) een hoge waarde van onderzoek voor de regionale maatschappij, 3) het zorgt voor duurzame samenwerkingsrelaties en structuren. Maar hoe doorloop je dit proces? Welke stakeholders, analyses, inzichten en vervolgstappen zijn er nodig om een visie te vertalen naar een stevige positie?

In het Webinar bespreken we welke elementen van cruciaal belang zijn om te komen tot een stevige positionering in de regio. Van schoolindicatoren, regionale arbeidsmarktanalyses, bedrijfsanalyses in de regio (startups, scale-ups, innovatieve bedrijvigheid) tot lokale, provinciale en landelijke beleidsanalyses. Welke rol kies je in projecten en programma’s zoals Katapult, Regio Deals en NGF-projecten? Hoe benut je interne inzichten en zorg je voor draagvlak bij docenten/onderzoekers, ondersteunende specialisten en studenten. En hoe benut je het proces om te bouwen aan duurzame relaties met je belangrijkste stakeholders?