Quantum Delta NL gaat de volgende fase in

Birch analyseerde het ecosysteem voor de mid term review

Quantum Delta NL gaat de volgende fase in

Birch analyseerde het ecosysteem voor de mid term review

Meer informatie

Bas van der Starre
Bas van der Starre Senior Adviseur

Birch voerde in opdracht van Quantum Delta NL een analyse uit over de ontwikkelingen in het Nederlandse quantumtechnologie ecosysteem sinds de start van het programma in 2021.

Quantum Delta NL (QDNL) is een organisatie die zich inzet voor de versnelling van quantumtechnologische ontwikkelingen in Nederland en het opbouwen van een samenwerkend ecosysteem met ’s werelds meest toonaangevende onderzoekers en ondernemers. QDNL heeft van het Nationaal Groeifonds 615 miljoen Euro gekregen om dit ecosysteem te ontwikkelen en te versterken in de periode 2021-2027. Nu het programma bijna halverwege is beoordeelt een onafhankelijke commissie de voortgang in een ‘midterm review’.

Na toekenning van het Nationaal Groeifonds is QDNL van start gegaan en heeft sindsdien gewerkt aan programma’s voor onderzoek, innovatie, internationaal talent, startups, financiering en maatschappelijke impact. Birch schreef in aanloop naar het groeifondsvoorstel in 2020 een analyse van het Nederlandse quantum ecosysteem, vergeleken met andere internationale clusters. Als input voor de commissie schreven we daarom een update van onze analyse uit 2020, waarin we de huidige staat van het ecosysteem weergeven en de belangrijkste veranderingen onder de loep nemen.

Onze conclusie: door de inzet van QDNL is het ecosysteem in Nederland significant verbetert op meerdere dimensies, maar toch worden we op sommige fronten ingehaald door landen die sneller weten te groeien dan wij.

Download het volledige rapport

Download het volledige rapport

Naam
Naam
Voornaam
Achternaam