Entrepreneurial Ecosystem Academy

EE Academy: advies, opleiding Entrepreneurial Ecosystem

Entrepreneurial Ecosystem Academy

EE Academy: advies, opleiding Entrepreneurial Ecosystem

Diensten

  • Academie
  • Workshops op maat
  • Analyse en advies
Direct contact

Meer informatie

Saskia Vogelaar
Saskia Vogelaar Senior adviseur 06-51250037

Birch organiseert, ook in seizoen 2022, samen met de Universiteit Utrecht de Entrepreneurial Ecosystem Academy. Iedere editie staat in het teken van een ander thema. De EE Academy wil een inspirerende en leerzame omgeving creëren voor iedereen die zich bezig houdt met ecosystemen in de regio. Wetenschappers, beleidsmakers, kennisinstellingen en ondernemers zijn van harte welkom om ervaringen en inzichten te delen en met elkaar in discussie te gaan.

Samen met professor Erik Stam van de Universiteit Utrecht ontwikkelde Birch een masterclass Entrepreneurial Ecosystems. De inleidingen zullen worden verricht door Prof. Erik Stam, voor de specifieke thema’s zijn er ook gastdocenten uit de praktijk en wetenschap, uit binnen- en buitenland. De masterclasses worden georganiseerd gedurende het jaar. Wilt u deelnemen, neem dan contact met ons op.

Openbaar bestuur in ecosystemen

Met de Universiteit Utrecht onderzocht Birch de rol van het openbaar bestuur in ecosystemen. Wat kan het openbaar bestuur bijdragen om Triple Helix-samenwerkingen in de regio succesvol te maken? Dat onderzochten onderzoekers op basis van casestudies in Zuidoost-Brabant, Noordoost-Friesland, Zuid-Limburg en Utrecht.

Veel regio’s staan voor nieuwe ontwikkelvraagstukken. Ze worden gevraagd de verhouding tussen resultaat en financiering te verantwoorden. Ze buigen zich over de vormgeving van hun Regio Deal en de verbinding daarvan aan bestaande infrastructuur. Dit en andere vraagstukken zijn het gevolg van de stappen die Nederland zet richting verduurzaming. De centrale vraag in dit geheel is dan ook: Hoe groei ik door als ecosysteem?

EE Academy

Op de EEAcademy geven experts inzicht in hoe regionale partijen efficiënter kunnen samenwerken om een krachtige koers in te slaan. De sprekers komen uit het onderwijs, de overheid en de triple helix. Zij vertellen waar zij zelf tegenaan lopen in de samenwerking in de regio. Zo ging EEA editie 5 op over regionale ecosystemen en hun bijdrage aan brede welvaart en EEA editie 6 over ‘de volgende fase in regionale samenwerking’.

Entrepreneurial Ecosystem Academy

 

Ecosysteem analyse op maat voor opdrachtgevers 

Voor regio’s, provincies en andere instellingen maakt Birch ecosysteem analyses op maat. Dit doen we in combinatie met kwalitatief onderzoek en een bewezen procesaanpak. We combineren dit met een prettige online visualisatie zodat gegevens jaarlijks actueel zijn een eenvoudig benaderbaar. Neem contact op voor meer informatie.