Zonder wrijving geen glans

Vaker het positieve van ‘conflict’ zien en ervaren

Zonder wrijving geen glans

Vaker het positieve van ‘conflict’ zien en ervaren

Bij Birch werken we samen in en aan publiek private samenwerking op allerlei plekken in Nederland. In verschillende regio’s en vanuit verschillende opdrachtgevers in de triple helix. Vanuit het perspectief van kennisinstellingen, bedrijfsleven of overheden zien we vaak de moeite die wordt gestoken in samenwerking. Een gelijkwaardige en prettige samenwerking, met veel aandacht voor draagvlak en harmonie. Maar is het erg als het af en toe knettert?

Samenwerking gaat niet vanzelf. Dat er kracht kan zitten in een wrijving of een belemmering onderschrijft Eva Wolf, assistent professor aan Tilburg Universiteit. In een video van 15 minuten gaf zij haar bijdrage op 20 januari tijdens het Regio Deal Governance lab. De inhoud zet aan het denken en brengt een nieuwe kijk op ‘de waarde van conflict’.

We delen deze bijdrage en zienswijze graag in ons netwerk in de hoop dat we allemaal meer en vaker het positieve van een ‘conflict’ kunnen zien en ervaren. Klik hier voor de video. Voor vragen, opmerkingen of reacties kun je contact met ons opnemen.