Hoge opkomst parallelle sessie “Sociaal en economisch beleid: van data naar impact”

Congres Binnenlands Bestuur, d.d. 7 december 2023 te Driebergen

Hoge opkomst parallelle sessie “Sociaal en economisch beleid: van data naar impact”

Congres Binnenlands Bestuur, d.d. 7 december 2023 te Driebergen

Met meer dan 70 deelnemers tijdens de sessie “Sociaal en economisch beleid: van data naar impact” ontstonden er relevante discussies en inzichten.  Jan Peter van den Toren lichtte toe op welke wijze een gemeente de juiste data kan vinden en gebruik kan maken van moderne (AI) tooling.

Veel gehoorde vragen  uit de praktijk kwamen aan de orde, zoals:  Hoe goed lukt het ons om werkzoekenden en werkgevers aan elkaar te verbinden? Waar zitten de jonge, vernieuwende bedrijven in onze gemeente en wat hebben ze nodig? Met welke innovaties dragen wij bij aan de transities?

Voor het goede gesprek met bestuurders, de gemeenteraad en andere stakeholders zijn data en monitoring nodig. Maar om de impact van het beleid in beeld te krijgen, zijn duiding en aantrekkelijke visualisaties net zo belangrijk. Dat kan eenmalig, bij een beleidsdocument of -verantwoording, of continu. Jan Peter van den Toren van Birch liet op interactieve wijze zien hoe u bij de vragen die op een gemeente afkomen, de juiste data kunt vinden en kunt inzetten voor beleid en verantwoording.

Wilt u de presentatie die is gegeven ontvangen, neem dan contact met ons op via het algemene nummer of contactformulier. Wij sturen de presentatie vrijblijvend toe en geven graag een persoonlijke toelichting.