10 jaar Birch: In gesprek met werknemers én werkgevers van de toekomst

Sparren met leerlingen over de wereld van 2031

10 jaar Birch: In gesprek met werknemers én werkgevers van de toekomst

Sparren met leerlingen over de wereld van 2031

Een verjaardag vier je samen. Daarom zochten wij op onze 10-jarige verjaardag op donderdag 29 april jaargenoten op. Met twee klassen van de R.K. Dalton basisschool Valkenheuvel in ons eigen Driebergen gingen we in gesprek. Hoe ziet de wereld er in hun ogen over tien jaar uit?

10-Jaar-Wens-1

Vaak genoeg gaan we voor ons advieswerk in gesprek met twintigers op ROC’s en hogescholen. Maar hoe zit het eigenlijk met de tieners? Zij die pas over zo’n tien tot vijftien jaar aan hun werkende leven beginnen? Dat zijn stemmen die nu nauwelijks worden gehoord, daar brachten Birchers Saskia Vogelaar en Sigrid van Galen verandering in.

10 jaar achteruit én vooruit

Hoe zag de wereld eruit toen deze leerlingen – en Birch – werden geboren? Wat voor kleding droegen mensen, welke gadgets hadden ze, wat was er op tv en welke grote gebeurtenissen vonden er in dat jaar plaats? Samen met de leerlingen sparden Saskia en Sigrid over deze vragen. En natuurlijk over hoe hun ideale wereld er over tien jaar uitziet. Die ideeën lopen ver uiteen: van robots die ons met van alles helpen tot vervoermiddelen als een vliegende auto en supersnelle trein. Een paar kinderen zien ook een beter klimaat voor zich en anderen die bijvoorbeeld uit Syrië en Afghanistan komen, een wereld zonder oorlog.

Waardevolle inzichten

Dat er ook in twee jaar tijd al veel kan veranderen, moet de tijdscapsule bewijzen die de kinderen vandaag vullen met spulletjes uit hun leven. De kinderen mochten hun wens voor de toekomst opschrijven en mooi versieren. Alle wensen zijn verzameld in een tijdscapsule. Samen met de juf lijmen ze de tijdcapsules dicht en spreken af dat ze over twee jaar open kunnen, als zij in groep 8 zitten. Wij zijn ondertussen weggegaan met waardevolle inzichten die we ook weer meenemen in onze opdrachten voor klanten in het onderwijs, bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Een heel jaar 10

Dit hele jaar vieren we onze verjaardag. Houd onze LinkedIn en website in de gaten voor het laatste nieuws over de evenementen die we organiseren.

En nog een aantal wensen voor de komende 10 jaar:

10-Jaar-Wens-2
10-Jaar-Wens-3