Kansen voor Nederlandse fintech ondernemers

De markt van financiële technologie in het Verenigd Koninkrijk

Kansen voor Nederlandse fintech ondernemers

De markt van financiële technologie in het Verenigd Koninkrijk

Meer informatie

Bas van der Starre
Bas van der Starre Senior Adviseur

Voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de ambassade van Nederland in Londen doken we begin 2023 in de markt van financiële technologie (fintech) in het Verenigd Koninkrijk, om kansen te identificeren voor Nederlandse fintech ondernemers in het buitenland.

Kansenrapport

Deze rapporten zijn een vast onderdeel van de dienstverlening van de RVO voor Nederlandse ondernemers met internationale ambities en helpen hen de markt in andere landen te doorgronden. Voor de analyse spraken we met experts uit het VK en met ondernemers met internationale ervaring, verzamelden we de laatste inzichten uit rapporten over de sector, en gebruikten we startup- en investeringsdata om het Britse ecosysteem in beeld te brengen en te segmenteren.

Advies voor ondernemers

Het resulterende kansenrapport biedt ondernemers een paar handvatten voor uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk. De fintechsector in het VK is al ver ontwikkeld en groeit gestaag. De belangrijkste hub voor fintech is Londen, waar 74% van alle fintechbedrijven zijn gevestigd. Vooral de vraag naar goede b2b-modellen groeit. Nederlandse sterke fintech segmenten die in het VK kansrijk zouden kunnen worden zijn onder andere: hypotheken en leningen, financiële managementoplossingen voor bedrijven, ‘Regtech’ en ‘Insurtech’. Belangrijke zaken om op orde te hebben om succesvol te kunnen ondernemen in de fintechsector in het VK zijn:

  • een lokale contactpersoon hebben;
  • aandacht geven aan marketing;
  • strategische partnerships aangaan.

Experts adviseren ondernemers geduldig te zijn bij het zakendoen in de Britse fintechsector. De concurrentie is groot en succes kost tijd. Het winnen van vertrouwen is belangrijk, vooral voor niet-Britse bedrijven.

Download het hele rapport hier, of via de site van RVO.

Download rapport “Fintech in the United Kingdom”
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam