Eerste evenement vanwege 10 jaar Birch

Human Capital Agenda-event in theater De Vorstin

Eerste evenement vanwege 10 jaar Birch

Human Capital Agenda-event in theater De Vorstin

10 jaar Birch willen we vieren, daarom delen we dit hele jaar onze kennis tijdens diverse evenementen. Het eerste was ons Human Capital Agenda-event op 12 februari. Drie Human Capital-experts, mbo-studenten voor professioneel camerawerk en natuurlijk onze eigen blik op HCA; echt een feestje!

De komende periode zal de economie heftig door elkaar worden geschud. Dan is het van levensbelang dat je als de drie O’s in een regio weet wat je aan elkaar hebt. En dat je dat hebt afgesproken in een Human Capital Agenda. Met dat onderwerp centraal, was het podium dit keer voor de HCA-community die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Drie HCA-experts uit die community deelden hun kennis met de tientallen (digitale) aanwezigen.

Nieuwe HCA-inzichten

De experts waren Marian Thunnissen, lector aan de Fontys Hogeschool, Robert Strijk, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Jeffrey van Meerkerk van Manpower Group en voorzitter van taskforce HCA Zuid-Holland. Zij deelden de laatste inzichten over de ontwikkeling in leven lang ontwikkelen. Marian Thunnissen wees op de enorme uitdaging die ligt in leven lang ontwikkelen. Ze vertelde over haar onderzoek naar governance: hoe kun je zorgen dat iedereen zijn rol weet (zoals in een zwerm spreeuwen iedere vogel precies weet waar te vliegen). Zonder in een discussie over ‘de aanvoerdersband’ te belanden. Robert Strijk verwoordde de overgang van arbeidsmarktbeleid naar Human Capital Agenda: aansluiten bij de behoeften van ondernemers en de kansen die zij zien. Als je weet waar de economie naar toe beweegt kun je je human capital daarop laten aansluiten, gaf ook Jeffrey van Meerkerk aan.

Professionele opname

Het event had een bijzondere set-up. Het vond plaats in Theater de Vorstin in Hilversum en werd daar professioneel gefilmd door medewerkers van werk-leerbedrijf Stage-X24. Hun begeleider Sytse van der Harst vertelde de tientallen deelnemers die het event vanuit huis bijwoonden dat veel studenten audiovisuele techniek van mbo Hilversum in het theater hun state of eindexamen doen. Onze opname deze middag werd verzorgd door vijf studenten voor video, edit en audio.

Opname in theater De Vorstin

Uitzwaaimoment Leonie

Een extra omlijsting vormde het vertrek van collega Leonie Oosterwaal. Na vijf jaar Birch maakte zij begin februari de overstap naar Provincie Utrecht om uitvoering te geven aan, hoe kan het ook anders, de Human Capital Agenda Regio Utrecht. Leonie was als speciale gast aanwezig in de studio waar we spraken over haar loopbaan in de arbeidsmarkt: van lobbyist, via adviseur nu naar uitvoering bij de provincie.

Meer feestelijkheden

Het jubileumjaar is nu echt van start! Houd onze website en LinkedIn pagina in de gaten voor meer activiteiten in het kader van ons jubileum.