Afscheid Leonie Oosterwaal

Afscheid Leonie Oosterwaal

Na ruim vier en een half jaar vertrekt onze collega Leonie Oosterwaal om een mooie nieuwe uitdaging aan te gaan. Jan Peter van den Toren kijkt terug op Leonies tijd bij Birch.

Leonie Oosterwaal

In juni 2016 kwam Leonie, na een loopbaan bij de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), ons team versterken als consultant. Al snel groeide ze door naar senior consultant en manager van het team. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf.

Onderwijs en arbeidsmarkt

Ze heeft de expertise van Birch op het terrein van brancheorganisaties versterkt, maar vooral de rol die Birch speelt op het domein van onderwijs en arbeidsmarkt verder ingekleurd. Op meerdere plekken heeft ze gebouwd aan centra waar bedrijven en mbo elkaar nu dagelijks ontmoeten, van Harderwijk en Zwolle tot Twente en Dordrecht. En ze heeft laten zien hoe innovatie kan samengaan met oog voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt.

Human capital agenda’s

Met de Banenmakers bracht ze tientallen arbeidsmarktinitiatieven in beeld en bij elkaar. In de regionale human capital agenda’s voor Zuid Holland en Utrecht liet ze met een team van Birch zien hoe een verstandige inzet van mensen bijdraagt aan productiviteit én aan kansen voor mensen die nu misschien net buiten de arbeidsmarkt staan. Deze expertise en manier van kijken blijft gelukkig achter bij Birch. Maar Leonie vertrekt. Ze treedt op 1 februari in dienst bij de provincie Utrecht, waar ze de inzet van de provincie op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt gaat leiden. We zijn heel blij voor dat wat ze voor Birch heeft betekend. Onze eerste jubileumactiviteit, op 12 februari aanstaande, staat niet voor niets in het teken van human capital.

Dankjewel Leonie!