Meer informatie

Carijne Vos
Carlijne Vos Adviseur

Carlijne over Carlijne

Ik ben altijd gefascineerd geweest door baanbrekende ideeën. Als kind verslond ik science-fiction en fantasy boeken (nu nog steeds, trouwens). Als tiener stelde ik het geduld van mijn docenten op de proef door íets te creatieve interpretaties van opdrachten. Later werd deze fascinatie voor creatieve ideeën beloond en studeerde ik Cum Laude af van de Research Master Philosophy aan de Radboud Universiteit. Tijdens mijn studie was ik vooral geïnteresseerd in de relatie tussen mens, milieu en technologie. Hoe hebben technologische ontwikkelingen invloed op onze samenleving en op de biosfeer waarin wij leven?

Door mijn filosofische achtergrond ga ik altijd op zoek naar de scherpte. Ik ben een kritische denker, die graag verder kijkt dan alleen de harde cijfers. Uiteindelijk is het menselijke interpretatie die bepaalt wat die cijfers betekenen en waar wij als samenleving naartoe willen.

Mijn kritische houding en open blik loopt ook als een rode draad door mijn werk. Tijdens mijn stage maakte ik kennis met scenario denken voor een project voor het Ministerie van Sociale Zaken. Een interessante methode waarbij de toekomst verbeeld wordt op basis van data, onderzoek en verbeeldingskracht. Daarna werkte ik als advies- en beleidsmedewerker voor een stichting voor speciaal onderwijs als onderdeel van een traineeship in onderwijsmanagement. Hiervoor deed ik diverse onderzoeken, onder andere naar inclusiever onderwijs, en maakte ik kennis met de ins and outs van onderwijsland.

Carlijne voor opdrachtgevers

“Jij schiet eigenlijk altijd raak. Ook als wij vaak het doel of de schietschijf nog niet hadden gezien.” Dit schreef één van mijn medetrainees over mij tijdens mijn afscheid. Ik heb de vaardigheid om ingewikkelde problemen tot de kern te brengen. Daardoor kan ik resultaatgericht werken en ben ik kundig in kwalitatief onderzoek. Daarnaast ben ik een enthousiast en warm persoon. Ik breng mensen graag bij elkaar en lever een positieve bijdrage aan elk team.

Typisch Carlijne? Enthousiast, snelle denker, creatief