Corine Bos

Adviseur

Corine over Corine

Een brede interesse in organisaties zat er bij mij al vroeg in. Omdat ik nieuwsgierig en spontaan ben en me daarbij kwetsbaar op durf te stellen, maak ik makkelijk contact. Wat ik interessant vind, is hoe mensen zich verenigen en organiseren. Wat maakt dat mensen zich binden? Wat geeft organisaties betekenis? Welke belangen spelen er?

Vanwege mijn interesse voor bestuur, beleid en organisatie van maatschappelijke thema’s koos ik voor bestuurskunde. Het inzicht in (bestuurlijke) processen en verhoudingen dat ik daar opdeed, pas ik toe in nevenactiviteiten bij bijvoorbeeld omroepvereniging KRO NCRV. Na de bachelor volgde ik ter verdieping op publieke organisatie een master in bedrijfskunde. Mijn afstudeeronderzoek voor de master organisatieontwerp en –ontwikkeling ging over de rol van taal en dialoog in een organisatieverandering bij de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ). Bij Zorginstituut Nederland hield ik mij bezig met vraagstukken in de ketensamenwerking tussen gemeenten, aanbieders, softwareleveranciers en (zorg)branches.

Corine voor opdrachtgevers

Vanuit Birch ondersteun ik organisaties die een verandering willen doorvoeren. Van hogeschool tot regionaal programmabureau, van branchevereniging tot ministerie; ik zet mij graag breed in. Van nature neem ik een sociaal-maatschappelijke invalshoek mee in mijn analysewerk. Verder kan ik helpen bij het in beweging brengen van een groep, een dialoog stimuleren of samenwerking vooruithelpen. Ik houd van schrijven en faciliteer graag (grote) bijeenkomsten.

In samenwerkingen met opdrachtgever(s) en het projectteam vind ik het belangrijk om tijd te maken voor menselijk contact. Bijvoorbeeld om boven tafel te krijgen wat mensen bezighoudt en welke belangen er spelen. De stijl die ik doorgaans hanteer is toegankelijk en inclusief en ik durf daarbij gevoelige vragen te stellen.

Typisch ik? Toegankelijk en verdiepend, met een sprankje humor.

Corine bereiken

E: corine.bos@birch.nl

T: +31 627909228

LinkedIn