Work in progress: onderzoek naar samenwerking tussen corporates en startups in volle gang

Voor Stichting Management Studies, een onderdeel van VNO-NCW, onderzoekt Birch samen met Tilburg University op welke wijze de samenwerking tussen corporates en startups bevorderd kan worden. Het onderzoek is nog in volle gang, maar bedrijven en startups kijken nu al uit naar de bevindingen.

Door middel van negen case studies probeert het samengestelde onderzoeksteam antwoord te krijgen op de vraag hoe grote bedrijven samen met startups nieuwe en betere samenwerkingen kunnen aangaan, kennis kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Onder andere Achmea, Shell, Rabobank, NS, KPN en Bol.com doen mee aan het onderzoek. Het team heeft vertegenwoordigers van samenwerkingen gesproken aan zowel de startup als corporate kant, om te ontdekken wat de ingrediënten van een succesvolle samenwerking zijn en op wat voor manieren deze bedrijven gezamenlijk kunnen leren.

Aankomende maanden focust het team zich op het schrijven van conclusies en aanbevelingen op basis van alle data die is verzameld. Het onderzoek wordt in september afgerond en in november organiseert VNO-NCW een symposium over dit onderwerp. Het onderzoek wordt gepubliceerd in boekvorm.