Vernieuwde veiligheidsacademie geopend

Minister Ank Bijleveld van Defensie opende op 8 november 2018 de vernieuwde locatie van de Veiligheidsacademie in Harderwijk. Birch was als projectmanager betrokken bij de ontwikkeling van het Mixed Reality Lab, dat onderdeel is van de nieuwe locatie.

De Veiligheidsacademie bij MBO Landstede is vernieuwd: op de locatie Harderwijk is onder meer een Mixed Reality Lab geopend, waar virtual reality-scenario’s studenten levensechte situaties voorspiegelen. Dat biedt studenten in het veiligheidsdomein de mogelijkheid om te leren in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving. Behalve Virtual Reality zijn er ook realistische omgevingen nagebouwd, waaronder een praktijkstraat met daarin onder meer een kledingwinkel en een café. Studenten kunnen trainen in verschillende omgevingen, die heel dicht bij de werkelijkheid liggen.

Ontwikkeling Mixed Reality Lab

Birch werkte mee aan de ontwikkeling van deze Mixed Reality omgeving samen met partijen als de Koninklijke Landmacht, MR specialist Bright Alley en vmbo-school het Morgen College. Ook hielp Birch de verbinding te leggen met bedrijven in de omgeving. De financiering van het lab kwam van het Regionaal Investeringsfonds om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.

Activiteiten en benefietactie

De officiële opening van de vernieuwde Veiligheidsacademie vond plaats op de Veiligheidsdag en ging gepaard met allerlei activiteiten op het terrein. Zo waren er workshops over onderwerpen als ‘omgaan met verwarde personen’, ‘winkelbeveiliging’ en ‘drank- en horecawetgeving’. Ook werden er benefietacties georganiseerd voor stichting Hulphond, zoals een loterij een sponsorloop. Birch was een van de sponsors. In totaal is er meer dan 10.000 euro opgehaald.