SLIM de crisis door

De coronacrisis zet ondernemers voor een grote uitdaging: hoe blijft je organisatie toekomstbestendig en innovatief? Bij Birch weten we zeker dat je daarvoor moet inzetten op de ontwikkeling van je werknemers. Juist nu. De nieuwe SLIM-subsidieregeling helpt daarbij. Wij kunnen brancheorganisaties en ondernemers ondersteunen bij de aanvraag en uitvoering daarvan.

De juiste scholing en loopbaanbegeleiding zijn belangrijk in een duurzaam HR-beleid. Ondernemers die daarmee aan de slag willen, kunnen de nieuwe SLIM-subsidie aanvragen. Ook wel bekend als de ‘stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb’. Met de regeling zetten ondernemers in op werknemers die zich hun leven lang ontwikkelen. De achterliggende gedachte daarvan? Alleen medewerkers en organisaties die zich blijven ontwikkelen, kunnen inspelen op de veranderende arbeidsmarkt.

 

SLIM HR-beleid

Hoe helpt een duurzaam HR-beleid bij een leven lang ontwikkelen? Ten eerste doordat het opzetten ervan inzichten verschaft. In de kennis en vaardigheden van werknemers, de regionale arbeidsmarkt en de wensen van personeel. Ten tweede leiden al die inzichten samen tot een opleidingsplan. Dat plan ziet er voor elk bedrijf anders uit, maar favoriete elementen zijn bijvoorbeeld regelmatige ontwikkelgesprekken, een interne academie of taakroulatie.

 

Hulp bij aanvraag en uitvoering

Birch helpt je graag bij de SLIM-subsidieaanvraag. Momenteel assisteren we al drie brancheorganisaties. Ook bij de uitvoering van het SLIM-project kunnen ondernemers of brancheorganisaties onze hulp inroepen. Dankzij onze ervaring en expertise op het gebied van ecosystemen, weten we het antwoord op veel vragen. Zo helpen we bij het vinden van antwoorden op vragen als: hoe ontwikkelt de regionale arbeidsmarkt zich? Hoe pakken vergelijkbare spelers in de branche dit probleem aan? Wat is de invloed van technologisering? De inzichten die dat oplevert, helpen bij het vormen van een duurzaam HR-beleid.

 

Meer informatie over SLIM?

Bekijk onze flyer of neem contact op met Saskia Vogelaar: Saskia.Vogelaar@birch.nl.