Kom naar de Entrepreneurial Ecosystem Academy 2019 op 17 mei in Utrecht

Voor de zesde keer organiseert Birch samen met de Universiteit Utrecht de Entrepreneurial Ecosystem Academy, deze keer in samenwerking met Platform31. Deze editie staat in het teken van: “De volgende fase in regionale samenwerking”. 

Onderzoekers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs én ondernemers delen hun visie en ervaringen in het kader van samenwerken in ecosystemen. Wil je deze editie niet missen? Meld je dan snel aan.

Veel regio’s staan voor nieuwe ontwikkelvraagstukken. Ze worden gevraagd de verhouding tussen resultaat en financiering te verantwoorden. Ze buigen zich over de vormgeving van hun Regiodeal en de verbinding daarvan aan bestaande infrastructuur. Dit en andere vraagstukken zijn het gevolg van de stappen die Nederland zet richting verduurzaming. De centrale vraag in dit geheel is dan ook: Hoe groei ik door als ecosysteem?

Meld je aan voor Entrepreneurial Ecosystem Academy #6:
De volgende fase in regionale samenwerking

Op de EEAcademy geven experts inzicht in hoe regionale partijen efficiënter kunnen samenwerken om een krachtige koers in te slaan. De sprekers komen uit het onderwijs, de overheid en de triple helix. Zij vertellen waar zij zelf tegenaan lopen in de samenwerking in de regio.

Voor wie?

We willen een inspirerende en leerzame omgeving creëren voor iedereen die zich bezig houdt met ecosystemen in de regio. Wetenschappers, beleidsmakers, kennisinstellingen en ondernemers zijn van harte welkom om ervaringen en inzichten te delen en met elkaar in discussie te gaan.

Het programma

9.00 
Inloop
9.30
1. Introductie door Prof. Dr. Erik Stam – Hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap aan de Utrecht University School of Economics
2. Jonathan Levie – Professor of Entrepreneurship & Regional Development aan NUI Galway, Ireland
3. Bram van Welie van Directeur OSG Hugo de Groot. Rotterdam – Belang van verbinding tussen werkgevers en scholen
11.00
Pauze
11.30
Deelsessies:
1. Joost van Hoorn van Platform31 – Versterking van het MKB in de regio
3. Peter Bertholet van  Directeur Stadsregio Parkstad Limburg – Het opzetten, aanvragen en uitvoeren van regio deals
4. Friso Smit van Utrecht Science Park – Safari op Utrecht Science Park.
5. Ron Brans van Beleidsmedewerker Provincie Zuid-Holland en Leonie Oosterwaal van Birch – Human Capital als motor voor economische groei
12.45
Wrap-up en reflectie
13.00         
Lunch

Tot ziens op EEA nummer 6!

Utrecht Science Park – Universiteitsbibliotheek Utrecht Uithof –
Heidelberglaan 3 – 3584 CS Utrecht – Boothzaal.