Birch draagt bij aan ontwikkeling Veiligheidsacademie

Birch start in november als projectmanager van het Mixed Reality Lab van de Veiligheidsacademie bij MBO Landstede. Doel daarvan is dat studenten in het veiligheidsdomein de mogelijkheid krijgen om te leren in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving.

Veiligheidsacademie

De Veiligheidsacademie in Harderwijk is een van de 9 projecten waaraan het Regionaal Investeringsfonds (RIF) subsidie heeft verleend in haar meest recente indieningsronde (juni 2017). De subsidie is bedoeld om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Deze Veiligheidsacademie ontwikkelt Landstede in Harderwijk met 18 partners. Daarin werken opleiders, bedrijfsleven, overheid en werkgevers samen om opleidingskwaliteit, duurzame inzetbaarheid van professionals en aanpak van complexe veiligheidsvraagstukken succesvol op te pakken.

Mixed Reality trainings- en examineerlab

Onderdeel daarvan is de ontwikkeling van het Mixed Reality trainings- en examineerlab. Birch is gevraagd dit lab samen met o.a. de Koninklijke Landmacht, MR specialist Bright Alley en Stichting Praktijkleren te ontwerpen. Dit laboratorium onderzoekt manieren om Virtual Reality, Augmented Reality  en Mixed Reality scenario’s in het onderwijs op te nemen. Met mixed reality in het onderwijs kunnen studenten in het veiligheidsdomein ervaringen opdoen in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving.

Dagblad De Stentor was bij de opening van de Veiligheidsacademie en publiceerde daarover het artikel ‘Landstede laat studenten veiligheid leren in een virtuele wereld’.