Amsterdamse NexTechnician verbindt mbo en bedrijfsleven, met succes!

Coöperatie NexTechnician slaat in de omgeving Amsterdam een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst. Birch heeft de samenwerking in deze Publiek Private Samenwerking (PPS) geëvalueerd door een leden- en marktonderzoek uit te voeren en verbetermogelijkheden in kaart te brengen.

Als je als PPS zo’n drie jaar actief bent, is het tijd voor een serieuze evaluatie, als verantwoording naar het RIF maar ook om te bepalen of en hoe je verder wilt (en daarvoor bijvoorbeeld vervolgfinanciering wilt aanvragen). Zo ook NexTechnician. NexTechnician heeft als doel om:

  1. (nieuwe) leermiddelen/-inhouden te ontwikkelen,
  2. instroom te vergroten en
  3. leermeesters op te leiden.

Met deze activiteiten worden studenten van bijvoorbeeld het ROC van Amsterdam geholpen aan een relevante en kwalitatief hoogstaande opleiding. Bedrijven in de regio worden geholpen aan een hogere instroom van leerlingen, nieuwe manieren van leren in het bedrijf en een hogere betrokkenheid bij het onderwijs van morgen.

Meer lezen over hoe we NexTechnician hebben mogen helpen aan inzichten en next steps? Lees vooral de referentie (klik hier)